torsdag 6. september 2012

Cherner på kjøkkenet


Den amerikanske stolprodusenten Cherner har siden 1950-tallet produsert stoler. Designeren Norman Cherner hadde sin utdannelse i god Bauhaus-tradisjon og var opptatt av funksjonell og industriell design. Stolene har dette retrouttrykket som passer perfekt inn i funkishuset mitt. Jeg synes disse klassiske retro stolene er kjempekule og sånne vil jeg gjerne ha på kjøkkenet!

For flere retro stoler og inspirasjon:
http://www.chernerchair.com

Dekorative lamper

Over spisebordet i stua ønsker jeg meg lamper som både gir både lys og er dekorative elementer. Her er to eksempler jeg liker godt; lamper med ulik form som på bildet til venstre eller lamper med ulike farge og størrelse som på bildet til høyre. Liker godt silkelampene fra Vatt & Veke.

Katalogen til Vatt & Veke høst 2012:
http://issuu.com/netdesign/docs/wvautumn2012eng/1

For inspirasjon og mange fine lamper:
http://www.wattveke.se
http://norrgavel.se

Kart viser vei på veggen

Kart er morsomt å henge på veggen og gir rommet et spennende særpreg. Rommet til sønnen min skal få et slikt stort kart på den ene vegger eller på deler av veggen. Jeg må se hva jeg finner og hva som blir tøft. Kartene må gjerne være gamle ellervære nye å se brukt og være falmet i fargen. Helt nye kart kart blir også tøft på veggen. Tapetshop.noFrou-Frou og Art.com har et bredt utvalg til forskjellige priser. Gamle skoleplakater kan kjøpes i bruktbutikker eller på nettet.