torsdag 29. november 2012

I en loftsleilighet i TriBeCa



Igjen er det arkitekt Ole Sondresen som har vært på ferde i en loftsleilighet i TriBeCa, NY. Dette rommet er flott, synes jeg. Liker veldig godt lunheten og roen rommet gir. I stolen med lammeskinn hadde jeg virkelig slappet av. 
Mye av møblementet er i valnøttre og gulvet er i kork. Legg merke til peisen som er integrert i veggen med bokhylle. Men istedenfor skrivebord og barskap ville jeg garantert hatt et piano :-)

onsdag 28. november 2012

Fint inngangsparti



Arkitekt Ole Sondresen har tegnet dette huset. Jeg liker godt inngangspartiet med krakker langs veggen og et overheng av sedertre og stål som lager skygge for inngangspartiet. Et spennende valg av matrialer - det myke treverket mot den harde stålet i overhenget og huset i betongen og glassflater.




søndag 25. november 2012

Trykkoker - et julegaveønske fra tidsklemma!

Foto: Jimmy Linus





Jeg kom tilfeldigvis over dette bildet og synes det var kult. Jeg likte den røffe og enkle stylingen som gir et ekte, naturlig og tidsriktig uttrykk. Noe nytt. Som designer er jeg opptatt av slikt :-) Så viser det seg at bildet er tatt i forbindelse med en artikkel om trykkoker som har stått i D2

Etter å ha lest artikkelen om den "skikkelige tidsklemme-killeren", følte jeg at det endelig var noen som forsto meg. Denne må prøves, så nå ønsker jeg meg trykkoker til jul.

En trykkoker må jo være en lykke å ha i hus. Da kommer sikkert alle de hjemmelagde middagene rasende fort på bordet, og vi har god tid til å lage middag, spise middag før kjøring til diverse fritidsaktiviteter. Tidsklemma er rett og slett løst! O'lykke! Nå får jeg kanskje endelig få tid til egne prosjekter som strikke, sy og trene .... Så hvis noen kommer over en slik trykkoker på loppis eller brukmarked, send meg en melding. Denne tidsklemme-killeren må jo bare prøves! :-)


torsdag 22. november 2012

Morsomme kopper i retrodesign



Med mørke og kalde kvelder er det koslig å sitte foran peisen med en kopp te. Koppene fra Isak har et morsomt retrodesign og jeg har falt helt for disse koppene med trelokk.

søndag 4. november 2012

"Dejlig" økologisk i Danmark!

Funkistoppen har vært på jobbtur til Køben og vi bodde på et fantastisk flott hotell. Her var alt økologisk fra frokost til tilbud om lån av sykkel for å utforske byen. Alt var så gjennomført. Danskene har kommet mye lengre med å tilby økologiske og kortreiste produkter og jeg er imponert over mangfoldet av danske produserte økologiske produkter. Frokosten var forresten supergod – spesielt juicen som vi drakk hele 3 flasker av :-) 
Se www.hotelguldsmeden.com og bli inspirert.

Vi spiste bl.a. lunsj på Restaurant Maven ( http://restaurantmaven.dk/ ) og der fikk vi til og med servert økologisk brygget øl og snaps brygget på lyng. 
I lørdagens Aftenposten kan vi lese om mannefall i norsk landbruk og en tendens til at gårdene blir større: http://www.aftenposten.no/okonomi/Mannefall-i-fjos-Norge-7035654.html
Vi trenger selvfølgelig et økonomisk fokus, men vi er avhengig av tradisjonene, individualistene, stoltheten og kreativiteten for å få frem gode økologiske produkter. Beklageligvis; jeg tviler på at vi i nær fremtid kommer til å få bedre tilrettelegging av norsk økologisk og kortreist mat. Når ikke de rødgrønne klarer å tilrettelegge for dette, er det tvilsomt at et blått alternativ får det bedre til. Snarer tvert om. 

Jeg håper selvfølgelig at vi her i Norge en gang i fremtiden kan tilby et tilsvarende mangfold av produkter, men da trenger vi et annet fokus og bedre tilrettelegging av landbruket både økonomisk og politisk. Applaus til danskene :-)