søndag 27. januar 2013

Kjøkkenkos på en søndag




Vi har fått vår favorittkrok på kjøkkenet med krakker fra Tolix og respatex bord fra 60-tallet. Når det bare er oss voksne, sitter vi her og spiser, skravler eller bare nyter stillheten her på toppen. Rett og slaett bare koser oss! Alle burde ha en slik krok. 
Siden det er vinter, har krakkene fått små saueskinn på slik at vi ikke blir kalde i rompa. Vi har to forskjellige Tolix krakker - en i galvanisert grå og en i mint. Jeg synes de passer godt stilmessig til bordet fra 60-tallet. En fortsatt glad søndag til alle!

søndag 20. januar 2013

Et lite historisk tilbakeblikk på interiørtrender

Et tidsriktig rom fra begynnelsen av 60-tallet med teakmøbler og linoleum gulv. Legg merke til innslaget av farger. Her er det til og med innsalg av trendfargene turkis og lilla.



Historie og kunsthistorie ligger mitt hjerte nært, og jeg synes det er gøy å se trender i et historisk perspektiv. Trender går i "ring" og gamle trender dukker opp igjen ny innpakning og mer modernisert. 

fredag 11. januar 2013

Trendy kobberlamper!


Disse lampene falt jeg pladask for da jeg så dem på Kasparas blogg (takk for tips, Kaspara!)
De er i kobber og designet av Tom Dixon. Liker supegodt 70-talls looken på dem som vil matche både huset og stua vår. Når vi får frigjort palisander-veggen i stua fra den hvitmalte overflaten, blir stua helt super med de lampene. Mannen i huset likte også lampene godt, så nå står 3 stk kobberlamper på ønske- og spare-til-listen her i huset :-)

tirsdag 8. januar 2013

Og da var det nesten tilbake til start ...

Reguleringspalenen fra 1964 til venstre, opprinnelig arkitekttegning oppe til høyre og vår grovskisse under denne.

Rett før jul hadde vi møte med kommunen om muligheten for å bygge to etasjer. Men nei. Vi kommer ikke utenom reguleringsplanen fra 1964. Som det står så fint i punkt 2: "våningshus skal være på 1. etasje og gesimshøyden ikke over 4 m".
Dessuten, som en liten kurriositet, kan vi ikke våningshusets størrelse utgjøre mer enn 10 % av tomtens nettoareal (punkt 3). Så med en tomt på nesten 3 mål kan ikke vi bygge hus på mer en 300 kvm.... Ikke det at vi skulle bygge så stort hus, men kommunearkitekten lurte på om ikke den uteterrassen vi hadde planlagt ville gå utover de 10 % av tomtens nettoareal... Det blir litt snodig når Sandefjord kommune ønsker fortening av bynære boområder; her hos oss i Grønåsen ligger det 3 hus på 10 mål!

Uansett; vi må ha flere soverom, så nå går vi nesten tilbake til start. På de opprinnelige tegningene fra 1964 er det tegnet inn dør inn til kjelleren (hustegningen øverst til høyre og huset sett fra nord ved inngangspartiet). Vi kommer til å ta utgangspunkt i den og bygge bakover med alt på en flate med garasje under.
Grovskissen nederst til høyre viser hvordan det blir sett fra syd. Så nå er arkitekten igeng med å justere tegningene til en etasje. Og forhåpentligvis kan vi begynne å bygge ca på vårparten.