fredag 26. april 2013

Fin fredag med nye asjetter!

Jeg er superfornøyd med mine nye asjetter i Grønlandserien fra Hadeland Glassverk som er designet av Arne Jon Jutrem (1929-2005) på 50-tallet. Jeg har forelsket meg helt i fargen og formen som varierer fra asjett til asjett. Liker det håndlagde preget slike ulikheter gir. Det skal bli gøy å servere dessert o.l. i disse fremover. 
Skillingsbollene ligger i en liten bolle fra Ruska som jeg nå begynner å få mange deler til. Nå begynner Funkistoppen å ta form også når det gjelder kopper og kar, så håper mannen er like entusiastisk til nyervervelsene når han kommer hjem til søndag :-)
De grønne asjettene egner seg også supert til å servere sushi på. Jeg synes sushien ser smakfull og kommer godt til sin rett mot det grønne glasset. God helg til alle!



tirsdag 23. april 2013

Bronselamper, igjen!

Jeg har så lyst på noen lamper i bronse. Her er noen flere lekre eksempler:


Taklampen Orienten ble designet for nøyaktig 50 år siden i 1963 av Jo Hammerborg (1920-1982). Jo Hammerborg ble anerkjent for sin nyskapende, modernistisk design, og Orienten var en av hans mange kommersielle suksesser i 1960 og 1970.
Stilig med 3 stykker over bordet på denne måten:


















tirsdag 16. april 2013

Den grønne arven etter bestemor




Mine foreldre skal flytte inn i nytt hus og derfor ryddes det i skuffer og skap. Gøy var det da dette grønne serviset dukket opp blandt masse annet som de skal kvitte seg med. 
Dette serviset er etter mine besteforeldre og er av serien "Grønland" fra Hadeland Glassverk. "Grønland"-serien er signert den norske glasskunstneren Arne Jon Jutrem (1929-2005) og han fikk gullmedalje for serien på Triennalen i Milano 1954. 
Jeg blir glad av fargen på serviset og jeg liker den litt organiske formen. Serviset passer supert inn i omgivelsene på Funkistoppen.

Etter mye frem og tilbake er vi nå i innspurten på utvidelsen av huset. Vi har blitt enige om hvordan vi vil ha det og tegningene rentegnes nå av arkitekten. Jeg er veldig fornøyd med resultatet vi har kommet frem til og snart skal jeg vise det frem her på bloggen. 
Fin uke til alle :-)