onsdag 19. desember 2012

God Jul og Godt Nytt År!

Nøtteknekkeren er etterhvert blitt endel av min jul. Jeg har sett den som ballettoppsetning i Operaen, som juleavslutning på Ballettskolen som datteren min danser og som spillefilm. Stemningsfull ballett og flott musikk :-)
Jeg ønsker alle en vakker julehøytid og et sprudlende godt nytt år!

Litt om balletten Nøttknekkeren:
Nøtteknekkeren og musekongen (Nussknacker und Mausekönig) er et eventyr skrevet av den tyske romantiske forfatteren E. T. A. Hoffmann i Berlin i 1816Alexandre Dumas' versjon av historien fra 1844 ble i 1892 gjort til en ballett av Peter Tsjajkovskij og originalt koreografert av Marius Petipa og uroppført i St. Petersburg. Nøtteknekkeren er en av verdens mest kjente balletter og appellerer både til barn og voksne, og oppføres rundt juletider på teater- og operascener i hele verden.

Fortellingen begynner med at det er julekveld. Hele familien er samlet i familien Stahlbaum stue og onkel Herr Drosselmeyer gir Nøtteknekkeren i julegave til Stahlbaums datter Clara. Hun forelsker seg helt i dukken som eblir forvandlet til en ung og vakker prins ...
Mer om Nøtteknekkeren her: 

søndag 2. desember 2012

I den søte førjulstid





































Min hjemmelagede julekalender er ikke akkurat funkis, men den fungerer som en koslig  stemningsskaper i førjulstiden :-) 
På kalenderen nå henger første runde med gaver til barn og mann. I år har jeg valgt å lage adventsgaver til helgedagene før jul. Det er da vi har litt mer tid til overs og kan kose oss om morgenene. I ukedagene har barna henholdsvis lego- og sjokoladekalender. 
Mannen får kun helgegaver. 
Gavene med rødt papir er adventsgaver som datteren min har laget til meg. Det er superhyggelig, og mannen får stadig hint om hvor koslig jeg synes adventskalender er. Håper hintene mine gir resultater ;-) 

Håper alle får en koslig førjulstid!