tirsdag 21. februar 2012

Haus am HornHaus am Horn er et hus oppført i modernistisk stil (bauhaus) i Weimar i Thüringen i Tyskland. Huset ble oppført som del av en bauhausutstilling i 1923. 

Haus am Horn er tegnet av arkitekt Georg Muche som var maler og lærer ved Bauhaus. Adolf MeyerWalter Gropius og andre medvirket til de tekniske delene av huset. Haus am Horn ble bygget i det som da var en grønnsakhage for en skole og ligger i dag i et villaområde nær Ilm-parken (Park an der Ilm).

Gropius ønsket for huset "den beste komfort til den laveste pris, ved hjelp av det beste håndverk og de beste materialer i form, størrelse og sammensetning".
Huset er oppført i en enkel kubisk form, i stål og betong. I husets sentrum er en stue på 25 m² med spesialrom omkring. Gropius beskrev romfordelingen slik at "i hvert rom er funksjonen viktig, for eksempel er kjøkkenet blant de mest praktiske man kan tenke seg, men det er ikke mulig å bruke det som spiserom i tillegg. Hvert rom har sin egen karakter som tjener formålet."
Morsomt kjøkken. Legg merke til de små boksene under skapene.Hvert rom hadde spesialdesignete møbler og annet utstyr som var tegnet i bauhausskolen. For eksempel tegnet Laszlo Moholy-Nagy belysningen som ble laget i metallverkstedet; Marcel Breuer på det tidspunktet student, tegnet møblene.
Som følge av økonomiske problemer for Bauhaus ble Haus am Horn solgt til en privat eier i 1924.
Haus am Horn ble i 1996 sammen med fem andre bauhaussteder i Weimar og Dessau oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
Huset ble totalrenovert i 1990-1999 av Freundeskreis der Bauhaus-Universität Weimar.
Haus am Horn


Kilde: Wikipedia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar