søndag 11. mars 2012

Inspirerende lamper og god mat!

Meg på gangbroen mellom dørene i andre etasje (piano nobile). Bilde tatt av Paal-André Schwital.
I helgen var vi en tur på Nasjonalmuseet – Arkitektur. I inngangspartiet hang det en gruppe med funkis-lamper i taket og inne i museet fant vi et koslig spisested mellom hvitkalkede krysshvelv. 


Lampene sett mot utgangen (til venstre) og fra inngangspartiet (til høyre).
Lampenes stilrene linjer passer supert inn i bygningen fra 1830 og gir hallen et innbydende og storslagent preg.


Hovedbygningen hvor Nasjonalmuseet – Artkitektur holder til, ble tegnet av Christian Heinrich Grosch (1801–1865) og sto ferdig i 1830 som avdelingskontor for Norges Bank. Den er ombygget og bygget til av Sverre Fehn (1924–2009), som i 1997 vant Pritzker Architecture Prize. Bygningen er en sammenstilling av klassisistisk og modernistisk arkitektur, et møte mellom Fehn og Grosch, de viktigste arkitektene fra 1800-tallet og vår tid.

Sverre Fehns tilbygg og moderne paviljong til venstre. Paviljongen er bygget i betong, tre, glass og stål (bildet til høyre).


Inne i Arkitekturmuseets lokaler fant vi et koslige spisested Groch. Flotte lokaler med hvitkalkede krysshvelv og rødt mursteinsgulv. Bordene i restauranten er tegnet av arkitekt Sverre Fehn og stolene er designet av Hans Wegner.
 
Et koslig sted med nydelig mat som kan anbefales.

Vi spiste Burger "GROSCH" på NRF med kålsalat, ridderost, bacon og stekt potet og "Dagens fisk” som var stekt laks med grønnsaker.
Mer informasjon på: 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar