torsdag 5. april 2012

Fin påskefrokost!

Da var det blitt påske og i år dekker vi opp til påskefrokost med vårt nyervervede servise Ruska fra finske Arabia. En påskefrokost à la 70-tallet!

Frokostbordet er dekket på med kaffeservise, eggeglass (som også fungerer som telysestaker), kaffekanne, skåler med syltetøy og rekesalat, små talerkener med røklaks og paprika, og stort ovalt fat med ost. Brunmønstrede servietter fra Marimekko hører selvfølgelig med. 


Ruska er designet av Ulrika Elenora Matilda "Ulla" Procopé (1921-1968). Hun arbeidet hos Arabia fra 1948 til hun døde i 1968. Hun var spesialist på brukskeramikk, og var formgiver på mange serviser, både modeller og dekorer.
Ruska ble produsert i årene fra 1961 til 1999, og er laget i steingods med brunspettete glasur. Kaffekoppen er bl.a Arabias mest solgte kaffekopp gjennom tidene. Ulla Procopé utarbeidet både modellene og glasuren på Ruska.


Vi er fortsatt interessert i flere deler til serviset, så hvis du vet om noe som er til salgs, send meg en mail på: inaengel@mac.com
3 kommentarer:

 1. KULT servise! Påskefrokost hos oss har tatt tid! Denne dagen har vært sløøøv! Planla Stavern men det ble Bakgården pga snøvær:) Vi har besøk av bror og svigerinne og det meste går i MAT og kos!

  SvarSlett
 2. Takk for koslig melding!
  Sene frokoster og sløve dager er helt riktig når man har påskefri :-)

  SvarSlett
 3. Det var en nydelig påskefrokost... ;-)

  SvarSlett