søndag 4. november 2012

"Dejlig" økologisk i Danmark!

Funkistoppen har vært på jobbtur til Køben og vi bodde på et fantastisk flott hotell. Her var alt økologisk fra frokost til tilbud om lån av sykkel for å utforske byen. Alt var så gjennomført. Danskene har kommet mye lengre med å tilby økologiske og kortreiste produkter og jeg er imponert over mangfoldet av danske produserte økologiske produkter. Frokosten var forresten supergod – spesielt juicen som vi drakk hele 3 flasker av :-) 
Se www.hotelguldsmeden.com og bli inspirert.

Vi spiste bl.a. lunsj på Restaurant Maven ( http://restaurantmaven.dk/ ) og der fikk vi til og med servert økologisk brygget øl og snaps brygget på lyng. 
I lørdagens Aftenposten kan vi lese om mannefall i norsk landbruk og en tendens til at gårdene blir større: http://www.aftenposten.no/okonomi/Mannefall-i-fjos-Norge-7035654.html
Vi trenger selvfølgelig et økonomisk fokus, men vi er avhengig av tradisjonene, individualistene, stoltheten og kreativiteten for å få frem gode økologiske produkter. Beklageligvis; jeg tviler på at vi i nær fremtid kommer til å få bedre tilrettelegging av norsk økologisk og kortreist mat. Når ikke de rødgrønne klarer å tilrettelegge for dette, er det tvilsomt at et blått alternativ får det bedre til. Snarer tvert om. 

Jeg håper selvfølgelig at vi her i Norge en gang i fremtiden kan tilby et tilsvarende mangfold av produkter, men da trenger vi et annet fokus og bedre tilrettelegging av landbruket både økonomisk og politisk. Applaus til danskene :-) 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar