tirsdag 8. januar 2013

Og da var det nesten tilbake til start ...

Reguleringspalenen fra 1964 til venstre, opprinnelig arkitekttegning oppe til høyre og vår grovskisse under denne.

Rett før jul hadde vi møte med kommunen om muligheten for å bygge to etasjer. Men nei. Vi kommer ikke utenom reguleringsplanen fra 1964. Som det står så fint i punkt 2: "våningshus skal være på 1. etasje og gesimshøyden ikke over 4 m".
Dessuten, som en liten kurriositet, kan vi ikke våningshusets størrelse utgjøre mer enn 10 % av tomtens nettoareal (punkt 3). Så med en tomt på nesten 3 mål kan ikke vi bygge hus på mer en 300 kvm.... Ikke det at vi skulle bygge så stort hus, men kommunearkitekten lurte på om ikke den uteterrassen vi hadde planlagt ville gå utover de 10 % av tomtens nettoareal... Det blir litt snodig når Sandefjord kommune ønsker fortening av bynære boområder; her hos oss i Grønåsen ligger det 3 hus på 10 mål!

Uansett; vi må ha flere soverom, så nå går vi nesten tilbake til start. På de opprinnelige tegningene fra 1964 er det tegnet inn dør inn til kjelleren (hustegningen øverst til høyre og huset sett fra nord ved inngangspartiet). Vi kommer til å ta utgangspunkt i den og bygge bakover med alt på en flate med garasje under.
Grovskissen nederst til høyre viser hvordan det blir sett fra syd. Så nå er arkitekten igeng med å justere tegningene til en etasje. Og forhåpentligvis kan vi begynne å bygge ca på vårparten. 

5 kommentarer:

 1. nei så kjedelig !! så surt og ikke så greit å vite ennå tanken bak huskjøpet va å bygge på! Må komme innom dæ en dag snart.. altfor lenge siden:)

  SvarSlett
 2. Ja, kom gjerne innom - det hadde vært hyggelig :-)
  Vi får jo lov å bygge på, men ikke i høyden. Vi kan bygge bortover og vi kan sprenge oss ned.
  Huset er nå på ca 140 kvm, så vi kan bygge det dobbelt så stort med en tomt på 2800 kvm.
  Tror påbygget blir på ca 110 kvm.

  SvarSlett
 3. Så irriterende da!! 10% av tomten var jo utrolig lite da, kommuner er vel kjent for å være vanskelige, sånn er det her også....Håper det ordner seg for dere og at soverommene kommer på plass:-)
  Vi har heldigvis mer enn nok plass, men det forrige huset vårt bygget vi ut fire år etter det var nybygget...
  Huset vårt er også funkis, fra 50-tallet, tegnet av Thilo Schoder.
  Ha en kjempefin dag!!
  Klem Siri

  SvarSlett
 4. Ja, vi er litt oppgitt, men vi ler litt av det hele. Vi kunne tatt sjansen og søkt kommunen, men da måtte vi klaget til fylkesmannen siden kommunen hadde avslått søknaden pga reguleringsplanen. Vi trenger soverom nå og ikke masse frem og tilbake som hadde tatt år før vi hadde kunnet begynt å bygget i høyden. Derfor blir det hus på et plan; 1. etasje med nedgang til garasje. Dette blir bra selvom vi ønsket en annen løsning:-)

  SvarSlett
 5. som å se våre egne tegninger
  husprosjekt kan være utrolig slitsomt
  men så fantastisk deilig når det til slutt er over!! :)
  hold ut!

  Åpent^hus

  SvarSlett