søndag 13. mai 2012

Helgens smak av verden på Funkistoppen!
Helgens menyen på Funkistoppen har bestått av retter fra flere steder i verden. Det er gøy å lage mat sammen og på kjøkkenet liker både min samboer og jeg oss godt. Lage mat er en felles interesse vi har og vi bruker mye tid både på å spise mat og å snakke om mat. 
Hva passer sammen? Hva smaker godt sammen? Hvilke råvarer er i sesong nå? 
Vi er også i matlagningen opptatt av at "form følger funksjon" – enkle retter med rene råvarer som gir rene og gode smaker. 
Her er et eksempel på hva en helgemeny hos oss kan bestå av:
Fredag sto som det som vanlig hjemmelaget sushi på menyen. Salma-laks med tynne skiver av agurk, Strøm-torsk med koriander er noen av variantene som faller best i smak hos oss. Hele familen er engasjert og synes det er gøy å rulle.
Lørdag laget vi ragú alla bolognese med hjemmelagt rustikk pasta. Ragú er italiensk kjøttsaus. Mannen er helt rå til å lage denne retten. 
Ingrediensene er få: kjøttdeig, pancetta (urøkt italiensk bacon), tomater, 1 løk, 1 gulrot, 1 selleristilk, rødvin, fløte, olivenolje, salt og pepper. Sammen koker dette i minst 4 timer på svak varme. Svak varme må til for å få frem alle smakene. Pastadeigen laget vi av egg og hvetemel, og jeg knadde deigen i 20 minutter før vi rullet den ut.
Søndag sto kortreist asparges fra Tjølling på menyen. Den kokte aspagesen ble servert med parmaskinke, smeltet smør og et dryss av parmasan. Til hovedrett laget vi hjemmelagede hamburgere av karbonadedeig servert med salat, tomat, sure agurker og rød løk. 

2 kommentarer:

  1. HmMM.. når skal vi få smake sushien da?

    SvarSlett
  2. Vi for prøve å få til en sushi-kveld snart :-)

    SvarSlett