tirsdag 29. mai 2012

New York! New York!

Funkistoppen har vært i New York og fått litt inspirasjon til både hjem og jobb. 4 dager gikk fort, så jeg må nok en tur tilbake (uff... ;-). New York er en fantastisk flott by som anbefales et besøk!
Her er en liten smakebit av den fantastiske byen:


1.Empire State Building er en skyskraper som ligger langs Fifth Avenue, mellom 33. og 34. gate på ManhattanNew York. Bygningen har 102 etasjer og er 381 meter høy (443 meter, inkludert antennen). Bygningen stod ferdig i1931, og hadde den gang en prislapp på 45 millioner dollar.
Bildet er tatt i inngangspartiet med flott marmorgulv og veggdekor.
2. One World Trade Centre (også kjent som Freedom Tower, Frihetstårnet) er navnet på den planlagte skyskraperen i det nye World Trade Center-komplekset på nedre Manhattan i New York City. Bygningen, som tillegges stor kommersiell såvel som symbolsk betydning som minnesmerke etter terrorangrepet 11. september 2001, vil bli USAs høyeste når den står ferdig. Tårnet vil rage 541 meter over bakken, eller 1 776 fot, et tall som skal symbolisere årstallet for den amerikanske uavhengighetserklæringen.
3. En taxi utenfor Baltazar. Her spiste vi en deilig lunsj første dagen i byen.

4. China Town by night. I følge The New York Times har denne restauranten de best duplingsene utenfor Kina. Og gode var de :-)
5. Times Square er et hektisk kulturelt og kommersielt knutepunkt. Mange av New Yorks mest berømte teatre ligger her og det er det eneste området i byen som påbyr leietakere å montere utvendige neonreklamer, noe som har gjort stedet til et spektakulært ikon for byen New York.
Funkistoppen bodde på et superfint hotell - Greenwich Hotel. Her sees skiltet på utsiden av hotellet som var i messing med håndskrift.
1. The door man, men på dette hotellet var det 2. Når du kommer inn disse dørene slutter bråket fra gaten og roen senker seg.
2. Håndskrevet/-tegnet skilt over rømningsveier ved brann.
3. Utskjæringene på sengen.
4. Utsikt fra rommet ned i atriet med restaurant/bar.


1.Hver morgen lå The New York Times utenfor hotellrommet.
2. Liker fargene på badet - kremfargede vegger og dør, grønne fliser, lyse blått på dør og rød dusj. Tøft med den industripregede døra inn til dusjen.
3. Inne i dusjen.
4. Organsisk form på sjokoladeskålen som også har en fin rød kant.
5. Flisene ser håndlagde ut. Tøft at de er så røffe :-)3 kommentarer:

  1. New York høres helt herlig ut! Jeg har skikkelig lyst til å dra dit, og jeg drømmer om å dra dit om et par år når barna er blitt litt eldre. I mellomtiden samler jeg reisetips. :)

    SvarSlett
  2. New York bør du dra til - en utrolig flott by! Masse å se og oppleve. Jeg har lyst til å dra dit igjen og da vil jeg minimum være der en uke :-)

    SvarSlett
  3. Wow! Fine bilder Ina! ser jo at dette va en stor opplevelse!

    SvarSlett