tirsdag 16. april 2013

Den grønne arven etter bestemor
Mine foreldre skal flytte inn i nytt hus og derfor ryddes det i skuffer og skap. Gøy var det da dette grønne serviset dukket opp blandt masse annet som de skal kvitte seg med. 
Dette serviset er etter mine besteforeldre og er av serien "Grønland" fra Hadeland Glassverk. "Grønland"-serien er signert den norske glasskunstneren Arne Jon Jutrem (1929-2005) og han fikk gullmedalje for serien på Triennalen i Milano 1954. 
Jeg blir glad av fargen på serviset og jeg liker den litt organiske formen. Serviset passer supert inn i omgivelsene på Funkistoppen.

Etter mye frem og tilbake er vi nå i innspurten på utvidelsen av huset. Vi har blitt enige om hvordan vi vil ha det og tegningene rentegnes nå av arkitekten. Jeg er veldig fornøyd med resultatet vi har kommet frem til og snart skal jeg vise det frem her på bloggen. 
Fin uke til alle :-)

2 kommentarer:

 1. Hei på deg!!
  Jeg har samme serviset som deg, arvet fra min tante i Oslo. Har glass, skåler, flate tallerkner, mugge, blomsterpotte og tre store fat! Vet ingen andre som har samme! Synes også det er så fint!! Gøy å få litt mer info om serviset, jeg visste bare det var fra Hadeland og at fargen ble kalt lusegrønn :-)
  Lykke til med tegninger og utbygg!
  Klem Siri

  SvarSlett
 2. Hei, Siri!
  Takk for hyggelig hilsen :-)
  Så heldig du er som har så mange deler av det grønne! Gøy å arve slikt.
  Jeg har 7 kopper, et lite og et stort fat. Ønsker meg iværtfall små dessertskåler, liten skål til godteri og lysestake.
  Må få tatt et bedre bilde av alt til bloggen ved anledning.
  Ha en fortsatt fin uke!
  Klem tilbake :-)

  SvarSlett