onsdag 28. august 2013

Skolestart, sen-sommer, byggesøknad og en stol

Tiden fra ferieslutt har gått fort med skole, jobb og for min del - studiestart :-)
Endelig er jeg igang med en mastergrad i kunsthistorie. 
Når det gjelder huset sendte vi rett før ferien inn alle søknadspapirer på husbyggingen til kommunen (trodde vi). Men den gang ei. Denne uka fikk vi beskjed om at vi bl.a. manglet et skjema i søknaden vår. Litt nedtur siden vi var så sikker på at  hadde vi gjort alt riktig. Men neida....uansett; vi kan iværtfall ikke gi oss nå.

Kom over denne morsomme stolen. Den er ikke merket, men jeg tror den må være fra begynnelsen av 1950-tallet og den har noe av den samme formen som "Krysset"-lenestol av Fredrik A. Kayser (1924-68) for Gustav Bahus Eftf. A/S, Os, Bergen. "Krysset" er fra siste halvdel av 1950-tallet og jeg synes den er stilig.
En liten morsom stol som jeg gjetter er fra sånn ca begynnelsen av 1950-tallet. Kanskje norsk eller kanskje dansk?
"Krysset" av Fredrik Kayser (1924-68) for Rastad & Relling ca 1955. Fredrik Kayser har tegnet møbler for flere av våre kjente møbelfabrikker. Karakteristisk for hans møbler er at de er lyse og funksjonelle, de er moderne og lette, men de har et klassisk tilsnitt og et håndverkspreg som har klare forbilder i dansk møbelkunst i perioden. Kayser var ansatt ved Rastad & Relling i Oslo fra 1952 til 1956. Senere etablerte han egen praksis og drev hovedsakelig med møbeldesign. Enkelte av modellene har blitt designklassikere, og Kayser har mottatt en rekke priser for sin design.

1 kommentar:

  1. Heisan
    Spennende stol og så artig at du har kastet deg over en mastergrad i kunsthistorie!
    Lykke til med byggesøknaden for øvrig og fine sensommerdager til deg!
    Klem fra Kaspara

    SvarSlett