fredag 13. september 2013

Skulpturparken på Midtåsen

I går ettermiddag var vi på et arrangement i regi av Sparebankforeningen DnB. Først var det omvisning i skulpturpaviljongen av en represantant fra Haugar før vi fikk omvisning i den fantastisk villaen på Midtåsen. Kvelden ble avsluttet med to klassiske stykker spilt av 3 unge talenter. 
Vi dro nok ned snittalderen litt iforhold til de fremmøtte, men synes slike arrangementer er en fin måte å få en smakebit og ikke minst reminder på noe av det flotte vi har her i Sandefjord.

Midtåsen var hjemmet til skipsreder Anders Jahre og hans kone Bess. Huset ble bygget i 1931-34 og omgjort/påbygget i midten av -50 årene og ferdigstilt ved innvielsen av «Arnebergstuen» i 1960. Eiendommen er tegnet av Arnstein Arneberg og byggestilen kan karakterieseres som neddempet funksjonalisme med klare klassisistiske innslag. Huset er bygget på en akse mot Sandefjordsfjorden. Når du kommer inn hoveddøren og går rett gjennom huset og ut terrassedøren, ser du nedover et storslått trappeanlegg med fontener og blomster. Dette trappeanlegget ligger på linje med fjorden der nede og man har utsikt til parkanlegget, byen og innseilingen til havnen.


Midtåsen Skulpturpaviljong og skulpturpark åpnet sommeren 2009 med et utvalg av kunstneren Knut Steens skulpturer i marmor og bronse. På en høyde på Midtåsen ligger skulpturpaviljong og skulpturparken hvor seksten av kunsterens verker er samlet. Tolv marmorskulptur er inne i paviljongen, mens fire skulpturer i bronse er plassert rundt i landskapet. Paviljongen er tegnet av arkitekt Svein Lund og landskapsarkitekt Gullik Gulliksen og er bygget i betong og glass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar