torsdag 31. oktober 2013

Flere norske klassikere får nytt liv!

Stolen "Planet" til venstre og "Popcorn" til høyre.

Her om dagen sto det en artikkel i Sandefjords Blad om nylansering av de gamle klassikerne fra -50 og -60-tallet. Tidligere har jeg skrevet om flerbruksbenken "Krobo", så det er gøy å lese at det er flere nylanseringer på gang. Det fortjener de norske møbeldesignerne fra -50 og -60-tallet.
En av nylanseringene er Svein Ivar Dysthes "Planet". "Planet" stol og bord ble første gang lansert i 1965 og de ble produsert fram mot slutten av –70 tallet. Stolen "Planet" var den første kuleformede stolen i norsk møbelhistorie, og navnet vitner om historiens første romferd i 1961 og varslet Pop Art-møblenes inntog i Norge.

En annen klassiker som er satt i produksjon på nytt er stolen "Popcorn". Den var en av flere spesialdesignede produkter som ble utviklet til Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden i 1968. Stolen har i etterkant blitt et samleobjekt og et stilikon blant designere og møbelkjennere. "Popcorn" ble i sin tid produsert i glassfiber, men dagens utgave produseres i hvit eller koksfarget plast. Understell er i hvit og sort epoxy, samt krom.
Stolen har er behagelig å sitte i med god komfort. "Popcorn" kan også stables og henges på bordet.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar