søndag 30. juni 2013

Pushwagner i Sandefjord


Lørdag var det åpning av utstilling med Pushwagner i Sandefjord Kunstforening. Over 1100 stk kom på venissagen! Det var så mye mennesker at det var umulig å se bildene i fred og ro, så derfor stakk vi innom utstillingen i dag også. Vi hadde med oss irsk setteren Enya og Pushwagner lurte på om hun var en narkotikahund siden hun var så glad da hun skulle hilse på han. He he, fyren har selvironi :-)
Jeg kjøpte en kunstbok om han som han signerte. Han mente boken var et godt kjøp – artig fyr :-) 
Pushwagner ankommer kunstforeningen.


fredag 28. juni 2013

Unika fra Northern Lighting

Jeg har falt helt for disse pendlene. De heter Unika og er fra Northern Ligting
Unika glasspendler er designet av Anne Louise Due de Fønss & Anders Lundqvist, og ble opprinnelig utviklet for Restaurant Grønbech og Churchill i København. Unikas enkle innsats er laget av solid messing, en detalj som gir lampen et stilig, industrielt utseende og som er en flott kontrast til den skjøre, munnblåste lampeskjermen av glass. Unika finnes i to størrelser - en liten og en litt større. 
Disse kunne jeg tenkt meg hengende som et bindene element i de store vinduene vi får i den nye delen av huset :-)

tirsdag 18. juni 2013

Mer grønt til huset!


"Grønland" takpendel fra 1960-tallet er designet av Jonas Hidle (1912-2001) for Høvik Verk. Takpendelen er utført i sortlakkert metall med ytterskjerm i "Grønlandsglass" produsert ved Hadeland Glassverk. 
Ja, da her jeg gjort det igjen - en ny grønn glass ting har kommet inn på toppen. Denne gangen en takpendel fra det glade 60-tallet. Mannen og jeg var på kjøretur til Jessheim for å kjøpe noe helt annet da vi kom over denne lampen i grønt glass med bobler i. Den hører til serien "Grønland" fra Hadeland som jeg også har som servise. Tanken er at den etterhvert skal henge i det nye inngangspartiet når det blri ferdig.
I morgen skal jeg til ei venninne for å låne Bonytt fra 60- og 70-tallet. Håpet er å finne informasjon om de tingene jeg har kjøpt i det siste - bl.a. Hunter-stolen.
En glad kveld til alle der ute :-)

onsdag 12. juni 2013

Bo Bedre fra 1960-tallet

Dette er artig! Her om dagen kom jeg tilfeldigvis over 5 stk "Bo Bedre" fra 1960-tallet. 
Veldig morsomt å sette seg litt tilbake i tid og få et innblikk i hva de var opptatt av. Det var slike blader de som bygde huset vårt fant sin inspirasjon og idéer til interiør, hage etc.
Her er det virkelig mye gøy å lese. Artikler om hvordan innrede, smarte kjøp, lure løsninger og gode råd. Og for ikke å snakke om kostnadsnivået. En splitter ny familiebil kostet ca 16.000,-. Til sammenligning kostet en vaskemaskin hele 2.500,-! 
Ønsker meg det norske "Bo Nytt" fra samme tidsperiode. Er det noen som har det, send meg en melding:-)

Et lite innblikk i 60-tallets prisnivå og holdninger.
Legg merke til forslagene på plassering av sengene i rommet. Ligge etterhverandre hadde kanskje vært en artig variasjon? Bare litt usikker på hode mot ben... :-)

tirsdag 4. juni 2013

Tilbakeblikk til en stue fra 60-tallet

Jeg kom over dette bildet av et tidstypisk 60's interiør. Møblene er designet av Torbjørn Afdal. Bordet heter "Bellis" og er i palisander, mens stolene "Hunter" er i beiset eik (tror jeg) og skinn. Utfra det jeg har lest meg til, er de begge produsert i 1960. Bak i bildet sees en bokhylle i palisander.
Jeg synes bordet er litt mer mot artdeco i stilen enn funkis. Bordet har en litt for pent og rundt  i formen. Men jeg liker det godt. Stolene synes jeg er kjempefine, både som de er og når de settes inn i et mer moderne interiør.
Afdal var en svært produktiv designer for Bruksbo Tegnekontror der han tegnet stolen "Hunter" (produsert av Stranda Industri). Jeg har 4 stykker av de stolene og jeg håper jeg får de til å passe inn i huset når vi er ferdige med å bygge ut. Huset skal ikke være helt 60-talls retro inne. Målet med interiøret er å få skapt en morsom balansegang mellom 60-tallet og et varmt, moderne interiør.
 

søndag 2. juni 2013

Min egen flerbruksbenk :-)

Her kan jeg sitte å kose meg, spise, lese, stable blader og bøker - praktisk med flerbruksbenk :-)
Min flerbruksbenk er i teak og 120 cm lang. Når jeg får tid, skal jeg sy kvadratiske puter - det var en av de originale "modulene" til benken på -60-tallet.