søndag 8. februar 2015

Lamper til gangen

Lamper til entréen. Vi har kjøpt en grønn pendel som er fra 60-tallet - designet av Jonas Hidle (1912-2001) for Høvik Verk, 'Grønland' takpendel, 1960-tallet. Takpendel utført i sort- og hvitlakkert metall med ytterskjerm i 'Grønlandsglass' produsert ved Hadeland Glassverk. Pendelen har mål: Ø: 36cm, maks. H: ca. 150cm. 
I entrén trenger vi tre pendler og jeg har til nå ikke funnet flere av disse grønne pendlene. Så hva skal vi kombinere sammen med dem? 
Christiana Belysning fant vi noen pendler i betong med diameter 20 cm. De passer fin sammen med den grønne lampa. Det gjør den fra Northern Lightning også - Unika. Liker også denne godt.
På bildet til venstre er gangen slik den er nå før gulv, vegger og tak er ferdig. På gulvet blir det betongfliser (som på bildet til venstre), i taket trepanel, veggen til venstre bli sansynligvis hvit med 2 stk eikdører (nedgang til kjeller og inngang til lite soverom) og på høyre siden er hele veggen et stort vindu. I enden av entréen blir det en trapp opp til liten stue (der hvor sagen står nå).
Bildet til høyre viser flisene vi har valgt - "Vivo cemento" grey 60 cm.
Så hvilke lamper passer sammen med den grønne? Valgets kval :-)

2 kommentarer:

 1. Unika. Fin kontrast til den grønne, samt lamper i betong til fliser i betong kan fort bli for mye, og betongen vil sikkert være litt ulik og da ser det fort rotete ut. Er nå min mening!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for supert innspill, Rita!
   Jeg heller nok mest til Unika, jeg og. Har lenge ønsket meg et par av dem. :-)
   God helg til deg!

   Slett