søndag 18. mars 2012

Årets første grillfest!

Det er mars og vi har hatt vår aller første grillfest på Funkistoppen. Bålpannen ble innviet og gjestene koste seg mat i varmen fra bålplassen. En bålpanne kan anbefales og vi kommer garantert til å samles ofte rundt denne grillen, også når kveldene blir varmere. 

torsdag 15. mars 2012

Tilbygg

Et funkishus med nytt tilbygg til venstre i teglstein og glass. Lekkert!
I dagens utgave av Aftenposten har de en artikkel om tilbygg. Morsomt med tips og idéer når man står midt i en fase hvor man skal gjøre endel valg. Men jeg er usikker på om jeg synes det er pent at et tilbygg skiller seg mye fra stilen til det eksisterende huset.

tirsdag 13. mars 2012

Byggeplanen

Baksiden av huset og skisse på hvordan soveromsdelen med utgang til hagen kan bli.


Til nå har jeg blogget mest om hva som inspirerer meg med funkis-stilen. Nå vil jeg fortelle litt om planene med huset. Planen er først og fremst å bygge på slik at vi får soverom til alle barna. Det er del 1 av prosjektet.

søndag 11. mars 2012

Inspirerende lamper og god mat!

Meg på gangbroen mellom dørene i andre etasje (piano nobile). Bilde tatt av Paal-André Schwital.












































I helgen var vi en tur på Nasjonalmuseet – Arkitektur. I inngangspartiet hang det en gruppe med funkis-lamper i taket og inne i museet fant vi et koslig spisested mellom hvitkalkede krysshvelv. 

tirsdag 6. mars 2012

Barcelona!


Denne sofaen ønsker jeg meg i funkiskarnappet på Funkistoppen! Den er en del av Barcelona-serien designet av Ludwig Mies van der Rohe. Barcelona-serien er en av de mest kjente designermøblene fra 1920-tallet. Den er tidløs, funkis og en vakker klassiker – less is more ...

søndag 4. mars 2012

Bokhyller - funkis til ulik pris

Et morsomt rom hvor bl.a. matrialvalget gir rommet særpreg; blank bokhylle fra Montana, skinnstolene Barcelona og lampe med skjerm i linstruktur og stålben. Stolene Barcelona (1929) er designet av Ludwig Mies Van Der Rohe (siste direktør ved Bauhaus-skolen)


Bokhyllene fra Montana har blitt en klassiker med sitt funksjonelle og industrielle opphav. De har laget et system av hyller som kan kombineres i det uendelige. Med Montanas utrolig fleksible system kan du skape din egen hylle akkurat stor nok til ditt behov, og til den plassen du har.