søndag 26. januar 2014

Louis Kahn

Louis Kahns "Fisher House", Hatboro, Pennsylvania, USA, 1967
Louis Kahn, Parliament, Dhaka, Bangladesh 1964I dag tok samboer og jeg oss en tur til Oslo og utstillingen "Louis Kahn. The Power of Architecture" på Nasjonalmuseet i Oslo. Amerikanske Louis Kahn (1901–1974) er regnet som en av de mest betydningsfulle arkitekter i det 20. århundret. Hans arkitektur kjennetegnes av tidløs monumentalitet og mesterlig bruk av lys og materialer. Louis Kahn inspirerte også flere anerkjente norske arkitekter som bl.a. Sverre Fehn. 
Med et husprosjekt på gang er det interessant å se og lære mer om arkitektektur.
Louis Kahn and Jonas Salk med model av "City Tower", 1958
Husprosjektet vårt er nå tilbake til justering hos arkitekten siden tilbudet fra byggmester ble dyrere enn det vi hadde tenkt oss.

Etter nyttår begynt på emnet "Arktektur og design fra 1950-70" på UiO. Dette er endel av emnene jeg må velge som endel av masterstudiet. Ellers fikk jeg før jul godkjent prosjektbeskrivelsen min på Bruksbo Tegnekontor og Torbjørn Afdals møbeldesign. Det føltes veldig godt å endelig komme i mål med den beskrivelsen. Nå er det bare å sette i gang å skrive :-)
4 kommentarer:

 1. Hørtes ut som en spennende utstilling. Lykke til m hustegning justeringer! Hvilket studium tar du?

  SvarSlett
 2. Hei!
  Jeg skal ta en master i kunsthistorie. Oppgaven jeg skal skrive handler om møbler fra 60-tallet :-)

  SvarSlett
 3. For en fin blogg:) Oppdaget den nettopp og liker godt den historiske vinklingen. Gleder meg til fremtidige innlegg :)

  SvarSlett
 4. Hei, Birgit! Takk for hyggelig tilbakemelding :-)

  SvarSlett