fredag 7. februar 2014

Nå er flerbruksbenken Krobo her!

Flerbruksbenken Krobo med tilbehør. Foto: Utopia Retro Modern.


I fredagens D2 er flerbruksbenken Krobo en av de utvalgte. Det er Fjordfiesta i samarbeid med Utopia Retro Modern som sammen relanserer benken. Anderssen & Voll har hatt ansvar for en serie med nye tilbehør som passer til dagens liv og gir den et tidsriktig skandinavisk uttrykk. Masteroppgaven min skal handle om bl.a. flerbruksbenken Krobo og det er gøy å se at benken er så populær. 
Møbeldesigneren Torbjørn Afdal (1917-1999) startet som designer på Bruksbo Tegnekontor i 1946, hvor han etter hvert også ble leder. Torbjørn Afdal var blant de mest profilerte norske designere i sin tid og hans møbler ble blant annet innkjøpt av Det Hvite Hus og den japanske keiseren. 
På Håndverkmessen i München i 1959 ble forløperen til Krobo benken presentertsom som en del av et interiør som vant gullmedalje. Torbjørn Afdal fullførte Krobo-prosjektet rundt 1960 og flerbruksbenken med tilbehør ble satt i produksjon. 
Flerbruksbenken ble en umiddelbar klassiker her i Norge på grunn av sin fleksibilitet som gir mange bruksområder. Den dekket datidens ønske og ideal om fleksibel innredning tilpasset mindre boenheter. 
Den relanserte Krobo-benken kommer i to lengder, 200 eller 150 cm og to høyder, 34 eller 44 cm. Materialvalg vil være eik eller valnøtt.
Se mer om benken på Utopia Retro Modern og på Fjordfiesta

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar